6 Şubat 2009 Cuma

KAR.. BEYAZ..

Sabah kalktığımda her zamanki gibi ilk iş olarak panjurlarımı aralayıp dışarı baktım.. havaya.. hava durumunu ve hava durumumu ölçtüm el çabukluğuyla.. Günden güne ustalaşıyordum tahminlerimde sezgilerime daha çok kulak verdikçe.. yağıyor.. yağacak dedim.. Allah'ın hikmetinden sual olmaz ya, hava durumu ile paralel seyreden hava durumumla oynayayım bari dedim.. aynı anda çözüm geldi: Elvis.. Suspicious Mind.. çıkana kadar on kere dinledim..

Sokakta 2. kere yere kapaklandım.. sinirlendim bu defa.. fakat üstünde düşünmedim.. okula gidiyordum ama öylesine.. öylesine gittiğimi bile bile.. hava durumuma uygundu yaptığım iş devam ettim.. gördüm ki okulumuz tatilmiş, üç beş öğrenci bir iki öğretmen tutuştuk oyun oynadık.. sonra aradım ofisimi öğrendim ki, ofise gidilmesi gerekip gerekmeyeceği öğlen saatinde belli olacakmış.. sabahtan verilmiş olan kararım uyarınca döndüm geri.. içimde çocuk sevinci.. zaten gitmeyecektim :)


İçimdeki çocuk bunu kutlamak istedi büyük bir kahvaltı hayali ile alışveriş yaptı; fakat tecrübeli yetişkin onun sevincini söndürdü, ne kahvaltısı yat zıbar dedi.. söz dinledim..

Uyandığımda artık akşam olmaktaydı.. bir rüya görmüştüm haberci denilenlerden.. hava aynıydı, hava durumum da.. gün dönmüştü, günüm dönmüştü.. akşam olmuştu..

Her yer bembeyaz.. fazla huzurlu, berrak, soğuk.. böyle miydim ben de..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

O bere yeni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yat zıbar diyen yetişkin ben miyim? HAyır çok yakınlarda söyledim sana bunu ama pek ilgilenmedin sen benlen...

oyaozhan dedi ki...

Canikom bere Geleceğimizin Çocukları Vakfı'ndan.. :) bana verdikleri 2 koca torba dolusu eşyadan..

Unknown dedi ki...

hııı tamam o zaman hemen hesabını kesecektim yoksa... Güllpümmm!!!!!!!!!!!!!!!
Çok özledim seni bennn!!