1 Şubat 2009 Pazar

NE Mİ YAPIYORUM..?

Bugün işyerinde 1. haftamı doldurdum.. Orda da bir kedi buldum.. Smoky.. 15 yaşında şaka gibi.. besleme işini gocunmadan üzerime aldığım tembel teneke.. bütün gün uyuyor.. peki ya ben.. ben ne yapıyorum..? müşterileri güleryüzle karşılayıp uğurluyorum, onları göz ucuyla takip ediyor ve yardımcı olmam gereken durumlarda yardımımı esirgemiyorum.. en çok kullandığım sözler: hello, bye (bu kadar dermişim :)), do you need some help?, which size are you looking for? a boy? a girl? no problem, take the right hand.. (yol soranlar için) vs vs.. bir de asılanlar oluyor kardeşim.. en son 70'lik bir amca yuh dedirtti bana.. 14 yaşında ve benim bedenimde olan kız çocuğu için baktığı sweat-shirt'ü onun için denedikten sonra.. seni de yanımda götürsem olmaz mı dedi bana.. ayrıca çıkarken de "stay beatiful".. 2. ise bugün bir adama yardımcı olacağım başka birşey var mı dedikyten sonra, seni gördüm bu yeterli dedi.. hasbin.. İstanbul'da "laf atılma" durumunun savuşturulması konusunda edindiğim tecrübelerimi de ayrıca kullanmaktayım..
Bunun dışında ne mi yapyorum..?
İnsan saati satın alınamaz diye düşünüyorum.. Saate bakarak gün doldurmanın ne kadar günah olduğunu düşünüyorum.. buna alışmış olmanın ise ne kadar yazık.. para kazanmak için çalışılamayacağını kavrıyorum.. işimi (mesleğimi) hobby'ye nasıl dönüştürebilirim'in yollarını arıyorum.. hayatımda çözülmemiş bir düğümün ucunu arıyorum..
Bunun dışında...
Her sabah (ve şimdi de) Mozart dinliyorum.. Herkese Mozart Piano Concerto 21. Andante'yi dinlemesini öneriyorum.. insanın içini alıp yumuşak ve nazikçe dışına çeviriyor, ters-yüz ediyor.. Dağılan zihnin ilacı, monotonluğu kırmaya yarayan bir panzehir..
Tiyatro planımı icraata koyuyorum... (Sanatın insan yaşamındaki gerekliğini keşfediyorum.. bir yerden sonra eş, dost, muhabbet de aynılaşabilir.. bir tek sanat yep yeni kalır sanki.. gelecekteki 2. işim olabilir mi?)
Yemek düzeni.. ne zamandır nasıl olsa aynıyım diye saldığım düzenek düzene girmeli... bunun kilo ile alakası yok.. sağlıklı, temiz, sade ve kendimde kalmalıyım..
Önlemler listem gittikçe uzuyor.. Ayrıca kalıcı bir çözüm daha bulma peşindeyim.. pazar günümü kurtarabilirsem ne ala..
İyi haftalar tüm sevdiklerim..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bunların hepsini ben de düşünmüştüm, üstelik Türkiyede yaptığım işler de bile...

Unknown dedi ki...

Gülpüm forma giymişin kenardan gördüm, o yaptığın iş güzel gülpüm.. BEn bir tost makinasının başında hayatı sorgularken bulmuştum bi kere kendimi, çünkü tam üç saat ekmek kızartmıştım...