28 Ocak 2009 Çarşamba

CUMARTESİ'NİN SIRRI..!




2 hafta önce bir cumartesi gecesinin (şimdilik) sır olduğunu belirtmiştim hatırlarsanız.. Yarabbi ne yoğun bir haftaydı.. o gece ben job-hunting peşinde koşturmaktaydım.. cuma gününden listem hazırdı.. London'daki tüm Türk restaurantlarının isim ve adreslerini çıkartıp liste yaptım. Cunartesi gecesi ise arkadaşlarımı ekip yaptığım listeyi icra etmek üzere yola koyulmuştum.. gece olması biraz acayip gelmiş olabilir.. fakat özellikle cumartesi gecesi manager'ların orada olacağını düşünmüştüm.. ki yanılmamışım.. böyle uzun uzun anlatoyorum bir şey çıkacak sanıcaksınız fakat restaurantta falan çalıştığım yok hala ;) (emeğimi takdir edin diye yazıyorum:)) Nitekim en son durak St. John's Wood'daki "Sofra" idi.. oraya gittiğimde saat 11'di artık.. hiçbir şey çıkmamış olsa da İbrahim Bey'in samimi yardımcı olma niyeti ve içtiğim sıcak çay hala aklımda..
Bunun yanı sıra bazı büyük restorant sahiplerinin biyografileri hayli ilginçti.. Ufkumu ve gönlümü açtı.. + bana yakın günlerde yapılmak üzere bir düş-plan bıraktı..
PORTOBELLO MARKET'İN ARDINDAKİ SIR: O gün de Chiara'mla gezerken Portobello Road'da şirin bir cafe'nin "wairtess" ilanı dikkatimizi çekti.. Girip adamla konuştuk, eve gelince cv'mizi gönderdik.. takip eden hafta içinde arandık.. geçen cuma günü ise tam 2,5 saat orda çalıştık.. Aklınız karışmasın yine birşey çıkmadı :)
SONUÇ: Arkadaşlar yanlış anlamadı isem artık haftasonu full, perş.-cuma part-time olmak üzere turistik hediyelik eşya dükkanı red bus shop'ta çalışmaktayım. (www.redbusshop.com) Pazartesi tam gün "deneme" çalışması yaptık. Eğer bundan böyle anlaşır isek devam, bildiğimiz alışma-alıştırma süreci.. Görüldüğü üzere artık boş günüm yok.. ben perş.-cumanın olacağını düşünmemiştim.. iyi mi kötü mü yaptık bilmiyorum.. fakat bir süre bu tempoyu deneyeceğim.. büyük düşümü aklıma getirip kendime yeni deneyimler edineceğim.. kolay gelsin bana :)
RED BUS SHOP'un hikayesi ise hayli garip.. Ben yukarıda bahsettiğim listeyi yapmadan az önce artık Londra'yı yürüyerek katetmek sureti ile iş aramayı kafaya koymuştum.. bu esnada Covent Garden'da iken Cafe Nero'nun yerini sorduğum market'ta çalışan bir Türk genci ile ayak üstü arkadaş olduk.. Cihancım'ın vasıtası ile bu iş oldu.. (Cihan'ın kankisi Red Bus Shop'un öteki şubesinde çalışıyo) (Cihan üniversitesini burda yeni bitiriyo)
Ben de pazartesi çıktıktan sonra bi teşekkür ediyim dedim.. kalktım market'a Cihan'ı görmeye gittim.. canım ben seviyorum diye bi kutu Covent Garden Cookie'si almış elime tutuşturdu.. Türk düşüncesi.. seviyorum işte..
Sonra o cookie'lerden 2 tanesini tabağa streç film'de sabitledim.. kenarına bir not sıkıştırıp Rebeca &Aron'a kahvaltı süprizi yaptım.. Aslında bu süpriz, pazar günü deneyin diye bıtraktığım mercimekli köftenin artçısı idi.. zira damak tadı farklı gelmiş olmalı ki, akşam eve geldiğimde sadece 2 tane yenildiğini gördüm.. (köfteme laf söyletmem :))
Nerdeeeeennnnn nereyeeeeeeeeeeee.....................
Bu arada dün iş çıkışı Kıvanç Bey'le tiyatroya gittik. Kıvan Bey kendisi oynuyo; oyun ise hakikaten güzeldi (oyuncuların amatör olmasına karşın)
Yeni haber: Artık ofisin öteki şubesinde çalışacağım.. bugün ise off idim.. zira yeni ofisin bir odası hala yapılmakta.. o bakımdan gelecek hafta başlayacağım.. belki de son tatil günümdü, çabucak bitti :( KELEBEKLER ÖZGÜRDÜR..!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

büyük kelebek, afferin sana gerçek bi arı maya gibisin. küçük-büyük düşlerini sevdiğim!! ben bu aralar çok gerçekler içinde yüzmekteyim.. :(

oyaozhan dedi ki...

Canım Özgem doğum günü doğum günü yakışıyo mu hiç bu sözler sana.. yoksa doğum günü şerefine mi o da olabilir, zira doğumgününde insanın alınganlığı üstünde olur bilirim.. hadi bakalım şimdi kocaman bir gülümse benim için.. ben biliyorum çok daha mutlu günlerin olacak; fakat yine biliyorum ki hayat o gelecek günler değil.. tam şu anda şimdi yaşadığın şey.. dün-bugün-yarın bir.. hepsi sen, hepsi kadir.. hayalini kurduğun alem Kaf Dağı'nın ardında değil, gözlerinin önünde serilidir..

"Bu kadar muktedirken efref-i mahlukat, nereye kadar mazur görülebilir.."

Seni seviyorum meleğim.. İyi ki varsın.. İyi ki doğdun..!