30 Mart 2009 Pazartesi

İran Takviminde Yeni Yıl

Geçtiğimiz değil, bir önceki cuma İran takvimine göre yeni yıldı arkadaşlar... biz geçtiğimiz hafta Amir'lerin evinde kutladık.. Gecikmeli yayından ötürü özür... Melina İran usulü bişeyler hazırlamaya çalışmış fakat belli ki pek aşinalığı yok yemek işine; kurutulmuş soğanı ilk kez onun evinde gördüm bu arada.. fakat Amir'in yaptığı İran salatası muhteşemdi.. tarifini sordum, melodik garip aksanı ile anlattı bi güzel :)

Her gelen bir içki... :)

Masada küçük 8 adet küçük tabakta 8 değişik şey ve hepsinin de bir anlamı var... mesela bir tabakta sarımsak vardı, birinde elma vs. anlamlarını bilmiyorum ben fakat bu kültür hoşuma gidiyor... Rhima'nın evinde de şık bir kristal tabakta hurma vardı, bereket getirsin diye her evde mutlaka olurmuş... Ayrıca baharatlı arap kahvesi ne güzel bir şeydi...

Matteo şımarmanın dorıklarında...

Melina.. bir ara bahsetmiştim, Amir'in seksi karısı başlığı altında.. modern İranlılardan; fakat sarı saç sevdasından vazgeçin kardeşim olmuyor...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

İran salatası yap gelince küçük gül. çok merak ettim :))

oyaozhan dedi ki...

tamam fakat Amir'e bi daha sormam lazim yarim dinlemisim :)

Unknown dedi ki...

Neler yiyip içiyorsun sen öyle...
Ama ben seni gelince rumeliye götürücem gülpüm ayrıca bir sucuk tabağı da ısmarlayacağım... Ve hemen hafızan yerine gelecek:))

oyaozhan dedi ki...

Gülpüş o gittiğim yer hiç güzel değildi, ayrıca sucuk tabağı da istemem... ben seni başka bi yere götüreyim orda kahvaltı yapalım, istiyosan orda ısmarla dermişim :))

Unknown dedi ki...

yedin içtin şimdi de çirkin diyorsun ya...